ICQ küllerinden doğuyor.

Bir zamanların popüler mesajlaşma servisi ICQ tekrar geri döndü. Eskiye nazaran tabiki değişiklikler mevcut. Temel değişiklik artık cep telefonu numaranızla giriş yapıyorsunuz. Eski kullanıcılar bilirler ICQ size bir numara verirdi.





Bu sefer ICQ tüm platformlarda kendini duyurmaya kararlı PC, Android, IOS, Microsoft Mobile ve tabletlerde yer alacak uygulamanın temel rakipleri tabiki Skype ve WhatsApp olacak.

Gelelim özelliklerine;

- WhatsApp ve benzeri mobile uygulamalarda karşılaşılan en büyük sorun görüşmeleriniz şarjınızla sınırlı olması. Mobil cihazınızın şarjı bittiğinde görüşemiyecek olmanız ICQ için geçerli değil. Bilgisayardanda ulaşmak ve görüşmeye devam etmek mümkün.

- Karşı tarafta ICQ yok yine de problem değil, gönderdiğiniz yazılar aynı zamanda ücretsiz SMS olarak karşı tarafa gönderiliyor.

- Sesli ve görüntülü görüşmeyi özel sıkıştırma yöntemiyle kotanızı sömürmeden yapması ise ayrı bir güzel tarafı.

- Peki karşı taraf bilgisayar kullanıyor ve siz mobil durumdasınız illa yazışacak mısınız? ICQ buna da her platformda varken boşuna demiyoruz edasıyla bilgisayar-telefon arasında sesli ve görüntülü iletişim kurmanıza imkan tanıyor.

- Gelelim sisteme giriş yapma şeklinize; burası çok enteresan geçmişte kullandığınız ICQ numaranızı hatırlıyorsanız hala onunla giriş yapabilirsiniz. Hatırlamadığınızı düşünürsek telefon numaranız ile giriş yaparken size yeni bir ICQ numarası veriyor. Ben bunu ne yapayım nasılsa telefon numaramla gireceğim diyebilirsiniz ama unutmayın herkesle telefon numaranızı paylaşmak zorunda değilsiniz. İletişim kurmak istediğini kişye ICQ numaranızı vermenizde iletişime geçmenizi sağlayabilir.

- İşin can alıcı noktalarından bir tanesi de 200 kişiye kadar grup görüşmesi yapabiliyorsunuz.

Açıkçası yemede yanına yat denecek bir iletişim platformu olarak karşımıza çıkıyor eski emektar.
Share on Google Plus

About Arda.B

0 yorum:

Yorum Gönder