Ahşabın mimarisi

Ahşap gerek bulunabilirliği gerekse benzersiz çeşitliliği ile bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm toplumlarda sıkça kullanılan bir malzeme olmasına karşın günümüzde Amerika ve Japonya haricinde yapılarda pek kullanılmayan bir materyal olarak karşımıza çıkıyor. Gerek süs objesi gerekse yapıların imalatında kullanılan ahşap çevreci malzeme olarak telaffuz edilse de yoğun kullanımının da ormanları yok edeceği yadsınamaz bir gerçek. Kentsel projelerle sıkça karşılaşır olduğumuz son dönemde görsel zevk ve çevreci görünüm amacıyla kullanılan ahşap ve ahşap görünümlü malzemeler yüksek katlı büyük sitelere renk katsa da ahşabı sanat olarak görüp yorumlayan mimarlar ve tasarımcılar bize farklı pencereler açıyor.






İnsanlar artık sürdürülebilir , çevre dostu seçenekler, yeşil çözümler aramakta ve ormanlar hala dünya üzerindeki en büyük malzeme kaynağıdır.






Japon mimarisi ve tasarımı ahşap kullanımı, sade inşaat yöntemleri, malzemelerdeki hafiflik, iç ve dış mekanlarda arasındaki bağlılık, ve binaları çevre ile birleştirme yolunda karakterizedir.














Kaynak: The Cool Hunter
Share on Google Plus

About Adsız

0 yorum:

Yorum Gönder