Özgürlük için sansür! - Spam canavarlarına darbe (Güncellendi)

Son dönemde çığrından çıkan haber sitelerinin hit yakalama sevdası sonunda ağır bir darbe aldı. Arama motorlarında sağlıklı sonuçlar alınmasını engelleyecek kadar boş ve anlamsız verilerle dolu haber siteleri ile ilgili başlatılan imza kampanyası sonunda Google'ın dikkatini çekmiş olacakki bu konuda önlemler almaya başladı.


Güncelleme: Google Türkiye geri adım atarak dün gecenin ilerleyen saatlerinde sitelere uygulanan filtreleme işlemini kaldırıp, aramalarda marka bağlantılarına ulaşılabilmesini ve Google News'te haberlerin çıkmasını sağladı. 

Bilindiği üzere sağlıklı aramalar yapılmasını sağlamak için devamlı SEO verilerinin işlenmesi konusunda düzenlemeler yapan Google, haber sitelerinin (taktirde etmek lazım) SEO uzmanları ile baş edememiş olacakki aramalarda otosansür getirme yolunu seçti. Otosansür denince ister istemez biz kullanıcıların tüğleri diken diken olsa da interneti çöplüğe çeviren belli başlı sitelerden kurtulmak ve doğru bilgiye ulaşmak için bazen gerekiyormuş. Bundan böyle Milliyet, Hürriyet, CNN Türk, Habertürk, Radikal, Akşam, Star ve Bugün gibi siteler Google aramalarında çıkmayacak. Sadece direk gazetenin adı çıkınca tek bir sonuç gelecek ve anasayfaya yönlendirecek. İç arama yapmayacak olan Google bizlere önemli bir yarar sağlamışa benziyor.

Bu konuda yakın zamanda Change.org sitesinde Türkiye'de Google News kayıtlı spam yapan haber sitelerinin engellenmesi konu başlığıyla başlatılan imza kampanyası meyvesini vermişe benziyor. Tabi bu soruna devamlı parmak basan sosyalmedya.co sitesinde yayınlanan Salih Kural'ın "Trafik Hırsı ve SEO’nun Gölgesinde Büyüyen Türkiye’nin Spam Haber Çöplüğü" ve "Google News’ta spam yapan haber sitelerine karşı imza kampanyası başlatıldı" başlıklı yazılarını es geçmek olmaz. Okumanızı tavsiye ederim.


Share on Google Plus

About Adsız

0 yorum:

Yorum Gönder