Ucuz elektrikli otomobil Tesla Model 3


2003 yılında kurulan Tesla Motors, geçen bu kısa sürede beklenmedik bir atak gerçekleştirerek çevreci otomobiller pazarında önemli bir yer edindi. Roadster modeli ile piyasaya giren firma Model S ise adından söz ettiren bir firma haline geldi. Sıradışı özellikleri ile üst sınıf bir otomobilin yarattığı etkiyi veren bir otomobil olan Model S (70.000$) 'in küçük kardeşi 35.000 $ 'lık fiyatı ile tüm dengeleri alt üst etti. (A.B.D.'nin batı yakası)


340 km menzil sunacak olan yeni model 5,8 saniyede 100 km/s hıza ulaşacak. Abisi kadar performans canavarı olmasa da segmentinde birçok otomobilin spor versiyonlarının değerlerine baz modeliyle ulaşabiliyor.


Üretilecek tüm modellerde AutoPilot özelliği mevcut olacak. Fakat, opsiyon bedeli ödendikten sonra aktive edilebilecek. Panasonic'in 1865 model nolu bataryaları (laptop bataryası) ile harekete geçen modeldeki en önemli fark yeni bataryaların iki firmanın ortaklaşa kurduğu Gigafactory frmsı

Model 3 daha üretime geçmemiş de olsa birçok başarıya imza attı. Ön satışa çıktığı hafta 325.000 adetlik ön sipariş alan otomobil 2015 yılında 221.000 toplam elektrikli araba satışı ile kıyaslandığında inanılmaz bir başarıya imza attı.

Araç son halini almamış olsa da üretim versiyonunda direksiyonunda arkasında gösterge paneli göremeyeceğiz. Tüm sürüş bilgileri Model S ve Model X'ten farklı olarak yatay olarak yerleştirilen orta konsol ekranından takip edilebilecek. Fakat, son bir atak yaparak ön cama tüm verileri yansıtacak HUD ekranı beklenmiyor da değil.


Share on Google Plus

About Arda.B

0 yorum:

Yorum Gönder