Delimonti


Evrensel mutfak anlayışını Anadolu'nun malzemelerini geleneksel pişirme yöntemleri ile sunan Delimonti, zengin şarküteri reyonu ve güçlü menüsüyle misafirlerini ağırlıyor.

Kuvvetli bir kahvaltı menüsü olan Delimonti'de sahanda yumurta çeşitleri, menemen, muhlama, hahaşlı katmer gibi çeşitli ürünleri bulabileceğiniz gibi peynir tabağı ve soğuk et tabağı ile güne güzel başlayabilirsiniz. Ben kahvaltı ile doymam diyorsanız yağ somonu, bıçakarası, etli ekmek ve pide çeşitlerinin yanında humus, kuzu kelle söğüş, ahtapotlu zeytin salatası körpe gelin salatası, kadınbudu köfte gibi mezeler ve salatalarla karnınızı doyurabilirsiniz.


Demirhindi, yeşil şifa, kuşburnu şerbetlerinin yanında kahve çeşitleri ve Niğde, Bağlar, Giresun gibi
çeşitli gazoz çeşitleri ile susuzluğunuzu gidermeye yardımcı olacaklar.

Mekanda gecenizi de geçirebilmeniz için 2007 yılından günümüze çok çeşitli İtalyan, Fransız, Şili, Avustralya ve yerli şaraplara peynir tabakları ile eşlik etme imkanına da sahipsiniz.









Yağlı somun;
Konya pide fırınında pişmiş hamur ekmeğe verilen isim “Somun”dur . Konya’da özellikle pazar günlerinin kahvaltı geleneği, içinde küflü peynir olan pidedir. Üç çesit peynir ile hazırlanan bu lezzetin hamuru üç ayrı un karışımı ile yapılıyor. Öncelikle, bu lezzet adını veren somun pişiriliyor ve fırından alınıp somundan bir kapak açılıyor, sonrasında da içine Konya Yeşil Tulum denilen küflü peynir, peynir karışımı ve halis tereyağı konularak somun kapatılıyor ve tekrar fırına veriliyor. Bolca tereyağı kullanıldığından dolayı adı; yağlı somun.

Pastırmalı humus;
Humus ve beton olarak bilinen bakla ezmesi Hatay’da sabah saatlerinde geleneksel olarak sıcak pide, domates ve salatalıkla ılık yenen kahvaltılık bir ürün iken günümüzde içki sofralarında için aranan bir meze.  Son zamanlarda pastırmalı, kavurmalı ve sucuklu olarak farklı içeriklerle sıcak olarak sunulmakta.






DELİMONTİ Bomontiada: Bomontiada-Tarihi Bomonti Bira Fabrikası; Birahane Sokak No: 1 Şişli, İstanbul 34384 - 0212 296 29 29

DELİMONTİ Sandal Bedesteni: Beyazıt Mahallesi Çarşıkapı Nur-u Osmaniye Caddesi Sandal Bedesteni Çarşısı Apt. No:29; Fatih/İSTANBUL - 0212 512 04 36
Share on Google Plus

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder